2015. november 29., vasárnap

175. Rákattantam - 2. Napfelkelte, Naplemente

Jó pár hónapja volt egy bejegyzés ( itt ) azzal kapcsolatban, hogy szeretnék megmutatni nektek olyan dolgokat, amik éppen jobban foglalkoztatnak. Akkor még csak körmös dolgokban gondolkodtam, de mostanában kicsit máson jár az eszem. Ez pedig a tájfotózás, azon belül is a naplemente és a napfelkelte az, amit előszeretettel megörökítek. Ezen kívül még az elmúlt hónapokban szívesen fotóztam az őszi tájat, színeket is, ezekről is szeretnék majd hozni pár fotót, ha nem bánjátok.

Mostanában kezdtem el jobban érdeklődni a napfelkelte, és a naplemente iránt. Nagyon tetszenek a színek, amik játszanak az égbolton, és szépséggel töltenek el. Azonban ezeket a kis apróságokat nagyon sokan nem veszik észre, és csak elmennek mellette, ahelyett, hogy lelassítanának, vagy megállnának egy pillanatra, és értékelnék őket.
Engem kifejezetten megnyugtatnak, és elfeledtetik arra a pár percre a mindennapi nehézségeket. Szeretek csak úgy kimenni a Tisza-partra, és megnézni az aznapi naplementét, hogy felfrissüljön a lelkem :)

Remélem a képek valamennyire tudják sugározni majd azt a pillanatnyi szépséget, amit ilyenkor kap az ember lelke.

Napfelkeltét csak egyet sikerült elkapnom
Kompakt fényképezővel készült kép

Viszont naplementét már többet is

Telefonnal készült kép
Kompakt fényképezővel készült kép
Telefonnal készült kép
A képek minőségéért elnézést kérek, telefonnal, illetve egy kis kompakt géppel készültek. 

Most csak ennyi képet hoztam, de szeretném továbbvinni ezt a vonalat, és remélem legközelebb már több képet hozok majd:)

Szoktátok figyelni a napfelkeltét, vagy a naplementét?

4 megjegyzés:

  1. A téli időszak ideális ehhez, mert emberi időpontban történnek az események :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bár általában sötétben indulok és sötétben érek haza a munkából, úgyhogy nehéz elkapni a pillanatot :) De szerencsére egész sokszor sikerült már :)

      Törlés
  2. Szépek a képek! :)
    Hú nem szeretem, hogy mostanában olyan korán van a naplemente... Általában még a munkahelyem vagyok olyankor hétköznap, kivéve a pénteket... És egyszer csak azt veszem észre, hogy hopp már nincs nap... :D Reggel meg a készüléssel vagyok általában elfoglalva, de amikor félálomban felébredek és kinyitom a szemem szoktam rá egy pillantást vetni, mert nagyon szép. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh, ne is mond, én se szeretem, hogy sötétbe kelek és megyek munkába, illetve érek haza belőle. Nehéz elkapni a jó pillanatot, de szerencsére sikerül néha.
      Volt már hogy a munkahelyről készítettem képet, mert a 9-ikről csodásan látszódott a naplemente :D

      Törlés