2015. október 21., szerda

167. Körmös technikák kihívás - 8. Water colours

Elérkezett Thimmyke körmös technikás kihívásának utolsó fordulója. Annyira gyorsan elszaladt az idő. Minden fordulót nagyon élveztem, jó volt új és már korábban kipróbált technikákat felhasználni körömdíszítéshez. Ezúttal is köszönöm, hogy részt vehettem benne, tényleg nagyon élveztem.:)



Az utolsó fordulónk témája a water colours technika volt, amit még egyáltalán nem próbáltam. Sok képet és videót is megnéztem, míg végül valami ötletem is támadt, hogy mit szeretnék kihozni magamból erre a fordulóra.

Fehér alapszínt használtam (Lovely Matt white), és erre kerültek fel rózsaszínes mályvás (Grigi nailpolish 364) és lila (Rimmel Oh boy you are so fine) virágok egy fültisztító pálcikával. Ezt a körömlakk lemosóba áztattam, és a felvett körömlakkot lenyomogattam egy papírra, így elhalványodott, felhígult a lakk, és azért lettek ilyen világosak a színek. Még egy kis citromsárga színt is kaptak ráadásként (Miss Sporty 453)
A virágok belsejébe még egy kis csillámos lakk is került ( Golden Rose  Jolly Jewels 119) és kaptak pár levelet is (NYC Money never sleeps).
Nem kimondottan vagyok elégedett  végeredménnyel, első próbálkozásra viszont nem lett rossz. Mindenesetre nem lett az új kedvenc technikám, így biztos nem fogok gyakran nyúlni utána. Legjobban a mutató ujjamon lévő virág tetszik. A kihívás végére sikerült egy kis tavaszt csempésznem a manikűrök közé :D 



Felhasznált lakkok:
Lovely Matt white - fehér
Grigi nailpolish 364 - mályvás
Rimmel Oh boy you are so fine - lila
Golden Rose  Jolly Jewels 119 - csillámos
Miss sporty 453 - citromsárga
NYC Money never sleeps - sötétzöld

Hogy tetszik az elkészült manikűr? Ismertétek ezt a technikát?



11 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, az összhatás kellemes, romantikus. Szuper színekkel dolgoztál! Egyedül a levélkék kidolgozása nem lett tökéletes, ilyen "kétágú" levelek nem igazán vannak, gondolom, még szokatlan volt egy kicsit a dolog számodra. :)
    A mutatóujjadon a legalsó, lefelé néző levél azonban tökéletes, és az is nagyon tetszik, hogy a virágok közepét csillámokkal tuningoltad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, nem lettek valami jók a levelek, nem is ezzel a technikával készítettem őket :D Egy fogpiszkáló segítségével vittem fel a festéket, de túl erős lett a zöld szín a halványabb virágokhoz, így nagyon erős a kontraszt és a kialakításuk se túl jó :( De tanultam az esetből, legközelebb máshogy valósítom meg az elképzelésem :)

      Törlés
  2. Nekem is nagyon tetszik, romantikus lett a végeredmény. :)

    VálaszTörlés
  3. Oh, nagyon-nagyon szépséges manikűr! :))))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, azokra a pasztelles virágos pulóverekre emlékeztet, amik mostanában olyan divatosak :)

    VálaszTörlés