2014. május 31., szombat

57. Colourful nailart challenge - 5. Pastell Colours

A "pasztell színek" téma következik a Colourful nailArt challenge következő állomásaként!

Szerintem ez volt az eddigi legjobb téma, nagyon tetszett! Szeretem a pasztell színeket, közel állnak hozzám:)


Ennél a témánál is gondolkodtam a szivacsos technikán, de végül egy számomra egyszerűbb megoldás mellett döntöttem.
Nehéz dolgom volt abból a szempontból, hogy az első témánál is pasztell színeket használtam, és most valami újat kellett kitalálnom.


Szeretem, ha szabadkézzel is megoldható dolgokat találok ki a fejemben, szerencsére sikerült is megvalósítani az elképzelésemet.:) Persze lehetett volna egyenesebb a határa a színeknek, de így olyan, mintha átmenet lenne köztük. Szerintem így is jó lett.


Legjobban a mutatóujjamon sikerült a minta, azt csináltam meg utoljára, addigra belejöttem az alkotásba:D



Felhasznált lakkok:
Miss Sporty 360
Moyra Gel Look No 912
Lovely Snow Dust Nr 3.







2014. május 28., szerda

56. Tavasz végi körmök

Mára egy kicsit érdekesebb manikűrt hoztam, 2 különböző finisht párosítottam egymással.


Nemrég egy Rossmann akció keretében vettem meg az NYC 300 Spring Tulip lakkot, aminek már nagyon régóta tetszett a színe. A lakk 2 rétegben szépen fed, nem csíkoz, és fényesre is szárad. Tartóssága átlagos.
A színét tekintve én egy barackosabb árnyalatra számítottam, a drogériabeli fények átvertek rendesen. Sajnálom is, meg nem is, mert igaziból tetszik így is a szín, de emiatt még mindig kereshetem a kedvenc barack lakkot.


A Rimmel Candyfloss Cutie lakkot használtam a mutató és középső ujjamra. A gyűrűs és a kis-, illetve hüvelykujjamra a Lovely fehérlakkját és az NYC tulipán lakkját használtam, pontozóval pedig feldobtam az egészet néhány pöttyel.


Annyira tetszett ez a koncepció, hogy alig akartam lemosni. 2 napig volt a körmeimen, és imádtam viselni :)


2014. május 24., szombat

55. Colourful nailart challenge - 4. From purple to pink

Eljött a 4. fordulója a Thimmyke által meghirdetett "Colourful nailart challenge" kihívásnak. A mostani téma a "lilától rózsaszínig" volt.


Ez a téma nagyon tetszett, hiszen kedvenc színem a rózsaszín, így gondoltam, nem okoz majd nehézséget az alkotás :) Ezt sikerült a mostani témára összehozni:



A két színt kicsit vastagabban vittem fel a körmökre, és a színek határánál összekevertem őket fogpiszkálóval, így jött létre a mai manikűr. Amilyen egyszerű, annyira látványos megoldások születhetnek. Én nagyon szeretem ezt a technikát. :)




Felhasznált lakkok:
H&M Duo Nail Polish Lavender Frost - Lila része
Astor 230 Vibrant Anemone





2014. május 22., csütörtök

54. Moyra Wishing Well

Én is elcsábultam végül a Moyra Sugar Sand lakkjai iránt, és beszereztem a kollekció számomra legszebb darabját, a 862-es Wishing Well-t.


Ez a lakk nagy kedvencem lett. Az üvegből halványrózsaszín szín köszön vissza, de a körmökön én ezt kevésbé veszem észre, inkább valami tört fehérre hasonlít. De nekem így is tetszik. Ha 2 vastagabb rétegben használjuk, akkor szerintem elég, de hosszabb körmökön kellhet a 3 réteg is.
Tartóssága nagyon jó, 4 napig volt a körmömön, és alig kopott valamit.


Összepárosítottam a Rimmel Candyfloss Cutie cukorkalakkjával. Szerintem a két lakk igen hasonló állagú, a Rimmelnek jobb a fedése 2 rétegben, illetve kicsit fényesebbre szárad. Érdességüket én ugyanolyannak éreztem.


Tényleg megszerettem ezeket a cukorkalakkokat, szerintem velük nem lehet tévedni. A pasztell színükkel és ezzel a visszafogott textúrájukkal bármelyik manikűrt feldobhatjuk.



2014. május 17., szombat

53. Colourful nailart challenge - 3. Vivid colours

A Thimmyke által meghirdetett Colourful nailart challenge 3. fordulójának témája a Vivid colors, azaz az élénk színek.


Teljesen ötlettelen voltam, egyszerűen nem jutott semmi az eszembe, hogy mit is kellene alkotni. Végül két, szerintem élénknek mondható színt választottam, melyekre "pontoztam". A narancsos színre egy világosabb narancssárgával, a rózsaszínre pedig egy világosabb rózsaszínnel.


Sajnos most csak ennyire futotta, nem jött az ihlet.Ráadásul pontozó se volt nálam, így fogpiszkálóval voltam kénytelen alkotni. :( De legközelebb ígérem, kreatívabb körmöket készítek!



Felhasznált lakkok:
Miss Sport 130
Miss Sporty 452
Max Factor 09 Diva Coral
Astor 230 Vibrant Anemone






2014. május 14., szerda

52. Rózsaszínesség

A mai bejegyzésben szereplő körmöket több, mint 5 napig viseltem, és nagyon szerettem!


4 db rózsaszín lakkot használtam, a gyűrűsujjamra a Moyra rózsaszín-arany sand lakkja került. Mindegyik lakkból 2-2 réteget kentem fel, kivéve a Moyra-t, mert belőle elég volt egy réteg is.
Nagyon jól bírták a körmömön, érdekes módon a homoklakk volt az első, amelyikből lepattant :/


Találtam egy helyet a szobában, ahol meg tudom oldani a 2 kezes képek készítését, viszonylag normális háttérrel, így a későbbiekben is várhatóak lesznek ilyen fotók. :)

2014. május 10., szombat

51. Colourful nailart challenge - 2. From green to blue

A második állomása következik a Thimmyke által meghirdetett Colourful nailart challenge-nek!

A mostani téma: From green to blue, azaz zöldtől kékig.


Elég nehéz dolgom volt, mert csak 1 db kék és 2 db zöld lakkom van. Ezt sikerült kihozni a mai témából:


Ez a második próbálkozásom erre a témára, az első kudarcba fulladt sajnos. Ezért más technikára váltottam.
A technika lényege, hogy két vagy több színt egymás mellé felkenjük a körömre, és egy fogpiszkálóval vonalat húzunk mikor még nem száradtak meg a lakkok, így képezve átmenetet a színek között. Most készítettem ilyet másodjára, először 3 színnel próbáltam ki, úgy mutatósabb volt. De itt mivel  viszonylag korlátozva voltam, így emellett a két szín mellett döntöttem.

Nem igazán vagyok elégedett, nem ilyet képzeltem el magamban. De nem volt már időm több próbára.


Mivel a téma a "zöldből kékbe" , így egyik körmömről a másikra vezettem át a színeket. :)



Felhasznált lakkok:
Aden No. 152
Catrice 35 Petrolpolitan








2014. május 7., szerda

50. Korall és vörös

Mára egy egyszerű manikűrt hoztam Nektek. Nagyon szerettem, mert a piros és a narancs nagyon jól kiegészítette szerintem egymást, megspékelve -strasszkő hiányában- arany csillámos pöttyel.


Mivel a celluxszal meggyűlt a bajom a kihíváskor, így maradtam a szabadkezi festésnél a háromszöget illetően. Egészen vállalható lett, nem szóltak meg hogy mi az az izé, amit a körmömön viselek :D


A Sally Hansen Cherry Red lakkot egy rétegben, a Max Factor Maxy Effect Diva Cora lakkját két rétegben használtam. Sajnos a Max Factor nem teljesít olyan jól, mint ahogy elvárná az ember. Elég gyér a fedése egy rétegben, így muszáj használni két réteget, viszont három réteget már sajnálok felkenni belőle, mivel a kis üveg hamar fogy.
Illetve kis üveg=kis ecset. Ezzel is meggyűlik a bajom, nem mindig sikerül szépen felvinni a lakkot.:(



2014. május 3., szombat

49. Colourful nailart challenge - 1. Candy Colours

Most egy újdonság következik a blog életében, hiszen először jelentkeztem egy kihívásra, mégpedig a Thimmyke által meghirdetett Colourful nail art Challenge-re!
Május elejétől június végéig minden héten új, színekkel kapcsolatos témákra kell manikűrt alkotni. Megtetszettek a témák, ígyaz utolsó pillanatban jelentkeztem is rá :)


A első téma, a cukorka színek voltak.


El kellett gondolkodnom, hogy milyen lakkokat is használjak a mai témához. Mivel a ma bemutatott Rimmel lakk nevében benne van a Candy szó, így nem volt kérdés, hogy ő biztos meg fog jelenni a manikűrben, viszont fejtörést okozott, hogy mivel lehetne feldobni, párosítani. Nem szerettem volna egyszínű körmöket készíteni. Végül fehér alapot választottam, és celluxot használtam.

Nagyon macerás volt, de szerintem egész jó lett, olyan kis vidám! Persze van még mit gyakorolni a technikán, hiszen most készítettem ilyet először.





Felhasznált lakkok:
Lovely fehér lakk
Aden No.127
Moyra Gel Look No 912
Miss Sport 360
Rimmel Sweetie Crush 009 Candyfloss Cutie








48. Rimmel Sweetie Crush 009 Candyfloss Cutie

Mai első posztban egy nem olyan régi lakkot szeretnék mutatni Nektek.Tudom, tudom, nagyon sok blogon szerepeltek már a Rimmel által piacra dobott cukorkalakkok, de én is szeretném megosztani Veletek a véleményemet róluk/róla:)

Már nagyjából 2 hete, hogy megvettem a Candyfloss Cutie rózsazín lakkot, és azt kell mondjam, hogy IMÁDOM <3 Teljesen beleszerettem. Eddig nem nagyon tetszett ez a fajta finish, úgy voltam vele, ha már homoklakk, akkor legyen érdes. De most teljesen megváltozott a véleményem! Az biztos, hogy be fogok még szerezni ilyen lakkokat más márkáktól is.


A lakk nálam 2 rétegben jól fedett, de mivel viszonylag kicsik a körmeim, így valószínű, hogy hosszú körmök esetén ennél több rétegre lehet szükség. A lemosása meglepő módon egyáltalán nem nehéz, aminek kifejezetten örülök:D 2-3 napot bírt ki, csak kisebb kopás volt a körömvégeken, szóval a tartóssága átlagos.

Nagyon nehéz jól lefotózni ezt a finisht, szerintem nem is adják vissza a képek azt, amit én láttam a körmeimen.





Kifejezetten megkedveltem ezt a finisht, nagy a szerelem most ezzel a lakkal:)

Nektek megvan ez a lakk?


2014. május 1., csütörtök

47. Lovely Rio Nr 1 és Aden No. 152

Nagyon rég volt már bejegyzés a blogon, a napjaim elég zsúfoltak lettek az elmúlt időszakban, de most újra van időm leülni a géphez, és posztot írni:) 

Mára egy régebbi kedvencet és egy újdonsült homokcsodát hoztam Nektek! 


Az Aden gyönyörű lilás lakkját még március körül vehettem. Nagyon imádom, mert igazán különleges szerintem.
Nem tudom mennyire lehet látni a képeken, de a halványlila alapban mindenféle színű nagyobb csillámok úszkálnak.
2 rétegben jól fed a lakk, és elég tartósnak is bizonyult eddig. Lemosásakor nem ütköztem nehézségekbe, olyan, mint egy átlagos lakk:)
Érdekessége még a lakknak, hogy sokkal lilásabbnak tűnik az üvegben, mint felkenve. A képeken ráadásul rózsaszínnek tűnhet, mint körmökön, de én nem annak látom. Inkább a lila és a rózsaszín közti átmenetnek mondanám. Szóval nehéz behatárolni, a színét :D



Gondolom már tudjátok, hogy a Lovely nemrég kijött néhány limitált kollekcióval. Ezek közül a Rio kollekció Nr 1-es gyönyörűségével kezdtem el szemezni, és nem is bírtam ott hagyni a Rossmannban.
A lakkot az Adenre kentem fel 1 rétegben, így láthatjátok a képeken. A lilás-ezüstös alapban úszkálnak a nagy bordó és ezüst glitterek. A lakk felülete elég érdesnek mondható, szerintem a Rimmel Space Dust lakkjaira hasonlít.


Egyébként  nem tudom miért, de valahogy nem érzem idevalónak ezt a Rio nevet. Nem illik a kollekcióhoz. Persze ez csak az én véleményem:D





Hogy tetszik? Nektek megvan valamelyik lakk?