2014. január 31., péntek

17. Egy mancs a körmön

Úgy tetszenek a mancs mintás körmök, ezért készítettem én is egyet.



Alapszínként a Kallos Nail  Colour 212-es rózsaszín lakkját használtam.
Most próbáltam ki először. Sajnos 3 réteggel sem elég jó a fedése, amit nagyon sajnálok, mert nagyon szép a színe. Amennyire jó volt a piros Kallos lakknak a fedése, ennek annyira rossz :(



A színét nagyon nehéz jól elkapni, a legtöbb képen, amiket készítettem, sokkal világosabbnak látszott. Talán ezeken a képeken jön vissza színe a legélethűbben.


Itt látszik, hogy  milyen gyenge a fedése. Átlátszanak a körömvégeim is. Mondjuk francia manikűr alapnak fel lehet használni 1 rétegben is.

Ezt a lakkozást dobtam fel egy kis mancs nyommal a gyűrűsujjamon. Szerintem cuki lett a végeredmény. :)
Jöjjenek a képek:







2014. január 29., szerda

16. Zsákmány

Tegnap be kellett szaladnom a Rossmannba, és természetesen a sminkes állványok megtekintése nem maradhatott ki. Így történt az, hogy sikerült megszereznem a Lovely Snow Dust limitált körömlakk kollekciójának két lakkját is. Illetve az Essence leárazott termékeinél is elcsábultam, ezért onnan is landolt egy lakk a kosaramba.



Az érdekesség kedvéért megemlítem, hogy a Snow Dust lakkok akciósak (499.-) voltak, viszont a múlt hétre ígérték az akciót. Múlt héten hétfőn (és még kedden) is bementem a Rossmannba, akkor konkrétan a lakkok miatt, de egy darab nem volt belőlük, még a helyük se volt meg, ezért nagyon csalódott voltam. Akkor minek rakják bele az újságba az akciót.
Szerencsére tegnap teljesen másért mentem, és meglepetésként ért, hogy az állványon ott pompáznak, egy darab nem hiányzott a helyükről. 
Az arany homoklakk kivételével velem jött a fehér és az ezüst lakk :)


Lovely Snow Dust Nr 2 

Lovely Snow Dust Nr 3


Már nagyon sok blogon szerepeltek, és mindenki nagyon jó véleménnyel volt ezekről a lakkokról, úgyhogy remélem nálam is jól teljesítenek majd. 



A fehér színű homoklakkra fájt igazán a szívem, sajnáltam, hogy lemaradok róla. De szerencsére sikerült beszereznem, aminek rendkívül örülök :D


Az ezüst társa pedig, ha már ott vagyok, akkor őt is magammal hozom alapon került hozzám:) Amúgy is szerettem volna egy ezüst csillámos lakkot, úgyhogy örülök, hogy ő lett a kiválasztott.

És akkor még az Essence Gold Fever lakkjáról. Pont gondolkodtam egy arany színű fedőlakk beszerzésén, úgyhogy jókor jött, hogy megláttam egyedül árválkodni az akciós lakkok között.




Sajnos ilyen kis nyomi az ecsete, amit nem vettem észre a boltban :( Hát így jártam. Majd levágom a kiálló szálat/ szálakat.

Mindenesetre repesek az örömtől, hogy sikerült beszereznem ezeket a lakkokat. Boltból egy nagy vigyorral jöttem ki, és még az utcán is azt  vettem észre, hogy mosolygok :D

2014. január 27., hétfő

15. Felhőszerűség

Ma egy olyan körmöt mutatnék meg, amilyet régebben láttam egy blogon (sajnos már nem emlékszem, melyiken :( ) és akkor nagyon tetszett.


Egy francia manikűr alapra kentem fel  , (nem a teljes körömre, lásd képeken) először az Aden No. 127-es kékjét, majd a Lovely még mindig nem tudom mi a száma fehérjét, és végül a Moyra No. 912-es liláját.


Ez a minta engem a felhőkre emlékeztet, vagy fagyira :D


Nem sikerült teljesen egyformára csinálni a "hullámokat", és visszanézve a képeket, látszik, hogy nem is teljesen lekerekítettre sikerültek :D


Annak ellenére, hogy nem ez volt az első próbálkozásom, nem vagyok elégedett a végeredménnyel, de már nem volt kedvem újra elkészíteni.


Csináltam egy kis képsorozatot, hogyan kerültek fel egymásra a színek:


Egyszerűen elkészíthető, és mutatós. Igazán vidámra sikeredett, tavasszal és nyáron is megállná a helyét, én azonban most is szívesen viseltem.

Tetszik nektek ez a körömdíszítés?

2014. január 25., szombat

14. Pöttyös félhold manikűr

Régóta terveztem a félhold manikűr kipróbálását, de csak nemrég jött el az ideje, hogy meg is valósítsam :)



Először a halvány rózsaszín színű Miss Sporty 360-as lakkját kentem fel két rétegben. Erre jött a H&M kétvégű lakkjának a nude színe, ami sajnos már eléggé besűrűsödött, és kevés is van benne. Szóval keresnem kell egy új nude lakkot. :(



Nem voltam elégedett, nem sikerült túl jól a félhold, ezért úgy gondoltam, kompenzálom azzal, hogy pöttyözök a két szín határa mentén. A Miss Sporty 130-ast, a kedvenc rózsaszín lakkom használtam erre a célra.


Így szerintem már egész elfogadható lett az eredmény. Az biztos, hogy van még mit gyakorolnom, de első próbálkozásnak (egy kis pöttyözéssel) megteszi :D



Ti készítettetek már félhold manikűrt? 

Milyen márkától ajánlanátok nude lakkot, ami jól is fed?

2014. január 23., csütörtök

13. Díjat kaptam! :)

Nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán érdemesnek találjátok a blogot ilyen díjra, főleg úgy, hogy csak most kezdtem a blogolást. Nagyon meglepődtem és annyira jól esett. Még egyszer köszönöm Naomi Sz-nek.



Szabályok:

1.) Helyezd el a díjat a blogodon
2.) Linkeld be, aki bejelölt téged
3.) Jelölj te is blogokat a díjra
4.) Értesítsd őket a jelölésről
5.) Írj 7 dolgot magadról

Jelöltjeim:

7 dolog magamról:

1. 23 éves vagyok, de általában, 16-17-nek néznek, aminek én csak örülök:D Inkább nézzenek fiatalabbnak, mint idősebbnek. Mindig mosolygok, ha elkérik a személyimet, ha alkoholt veszek a boltba, és látom az eladók arcán a megdöbbenést, hogy nem nézték volna ki belőlem, hogy már ennyi idős vagyok :D

2. Koraszülött voltam, október közepe helyett december elejére várt anya, de egy "kissé" siettem :D 1,6 kg-al jöttem a világra, és a kórházból december 6-án engedtek ki, mikuláscsomagként :)

3. Környezetmérnöknek tanulok Szegeden, már van egy alapdiplomám, és már csak egy év van hátra a mesterdiploma megszerzéséig.

4. Régebben röplabdáztam, amit imádtam, majd később fociztam, amit annyira nem. Mindig én voltam a leglassabb, és bénáztam is sokat :)

5.  Szeretem a matekot. Anya matek és fizikatanár, de a fizikával nagyon nem szimpatizálok, a matek viszont jöhet.

6. Nincs testvérem, pedig olyan jó lenne egy bátyó.

7. Nem használok rúzst, se szájfényt. Egyedül ajakápolót vagyok képes elviselni a számon.

2014. január 21., kedd

12. Erdei gyümölcs

Kedvet kaptam a bordó színhez, így egy régi körömlakkomat, a Maybelline mini Colorama 33-as Berry Jam lakkját kentem fel a körmeimre, amit egy NYC csillámos lakkal dobtam fel.



Ez a bordó lakk már igencsak régi, de még nem sűrűsödött be, két rétegben jól fed, és a tartósságával sincs semmi probléma.


Az NYC 155 Gramercy Glitz csillámos lakkból két réteget használtam a körömvégekre.


Ebben a csillámos lakban mindenféle szín felfedezhető, zöld, sárga, kék, lila, piros...A sötét alapon pedig még jobban érvényesülnek, lámpafény mellett meg főképp :D



Egyre jobban tetszenek a sötétebb lakkok, és egyre többször is használom őket. :)

2014. január 19., vasárnap

11. Jeges eső

Ma az Aden babakék lakkját mutatnám meg, amit Claire's lakkokkal dobtam fel. Sajnos az időjárás nem kedvez a képkészítésnek, nem sikerült teljesen visszaadniuk a színeket a képeknek :(



Az Aden No. 127-es babakék színe nagyon tetszik, télen és tavasszal is megállja a helyét.
Két rétegben jól fed a lakk. Az állagát én kicsit sűrűnek találtam, de ez nem okozott igazából nehézséget felkenéskor. A csomagoláson azt írják, hogy magas fényű...hát szerintem jól jön rá még egy átlátszó réteg, hogy igazán magas fényű legyen :) ( a képeken nincs rajta fedőlakk.)


Nemrég beszereztem egy Claire's körömlakkcsomagot,  két lakk csücsült benne. Már a dobozával levettek a lábamról :D Nekem nagyon bejön az a színes kis fólia (vagy micsoda) a csomagban. :) Olyan vidám hangulatot áraszt :D

Claire's 2 pack metallic blue nail polish

Igazából a kék alapban levő ezüstcsillámos lakk vett le a lábamról, de csalódás ért, mert azt vártam, hogy jól fed, és a kék alapszín is érvényesülni fog felkenéskor. Sajnos ez nem így történt.


A metálos ezüst lakk szerencsére egy rétegben is szuperül fed, bár kissé csíkoz. A gyűrűsujjam kivételével mindegyik ujjamnál a szürke lakkra kentem fel a csillámos fedőlakkot. Nekem olyan látszatra, mintha eső/víz cseppek lennének a lakkon. A gyűrűsujjamnál pedig a kékre kentem fel.


Egy rétegben kevés csillám kerül a körömre. Én itt csak egy réteget használtam.



Mindenesetre a csillámos fedőlakk ezen kívül is tetszik, majd sötétebb alapon is kíváncsi vagyok hogy teljesít, hátha ott jobban kijön a kék színe az alapnak.







2014. január 17., péntek

10. A piros lakk

Ma az új szerzemények közül a Kallos piros lakkját mutatnám meg, szám szerint a 230-ast.



Eddig hiányzott a készletemből az úgymond tökéletes piros lakk, amibe nincsenek csillámok, meg semmi. Csak úgy "simán" piros.
Nos jelentem, ez teljesen megfelel az elképzelésemnek, én pont ilyen színt gondoltam ki magamban.




11 ml lakk van a kis üvegben, egy rétegben is tökéletesen fedett. (Persze hosszabb körmön lehet nem elég az egy réteg, de úgy csak később tudom kipróbálni :D )

Ecsete az üveghez mérten kicsi, de jól lehet vele dolgozni. A lakkot én kicsit folyósnak találtam, a felkenése viszont egyáltalán nem okozott problémát.



Önmagában is fényesre szárad, de azért jó ha van rajta fedőlakkot. (Ekkor még nem kentem fel a fedőlakkot.)



Sajnos a tartóssága nem a legjobb, már másnap elkezdett pattogni. Ezt még most betudom annak, hogy egy réteget használtam, de majd később kiderül, hogy szerepel több réteggel.
Nyomdázásra viszont tökéletes!

(A képeken kicsit narancsosnak tűnhet, de élőben igazi piros szín köszön vissza.)






2014. január 15., szerda

9. Vásárolgatás

Mivel végeztem a vizsgákkal (7 volt), és mind nagyon jól sikerült, a szabadidőm most már mint a tenger, ezért ezt kihasználva, úgy gondoltam, megajándékozom magam pár dologgal.:)

Ezeket szereztem be az elmúlt pár napban:



Aden  No. 127, Kallos Love  257, Kallos Love 230, Kallos Love 212.
(Amikor befotóztam, köd volt és semmi fény :( ezért vakut kellett használnom. Viszont így legalább visszaadja a kép a 257-esnek is a színét :) )



Moyra No. 912, és No. 61, körömmatrica és egy körömnyomda (amire már nagyon kíváncsi vagyok, ez az első darabom, szóval remélem, jól fog szerepelni. A tesztelése már folyamatban van :D)


F&f-es pink rövidnadrág (már nyárra készülök :D), és Bershka világos farmerszerű leggings (amibe azonnal beleszerettem, eszméletlen kényelmes)

F&f kockás ing










H&M hajgumiszett és egy nyaklánc a Rossmannból, amivel már régóta szemeztem :)

F&f 3 db-os övszett


























Frei Tamás és Oravecz Nóra új könyvei 

Ezek a karácsony utáni akciók a legjobbak, potom pénzért lehet hozzájutni nagyon jó dolgokhoz. Itt a ruhákat, nyakláncot mind akciósan vettem, igazán jó áron vesztegették őket.

Ti szereztetek be mostanában új dolgokat? Melyik lakkra vagytok leginkább kíváncsiak?

2014. január 13., hétfő

8. Kallos Volume Mascara 01 Back

Ma egy szempillaspirálról fogok írni, amit az utóbbi időben nagyon megkedveltem. Ez pedig egy Kallos márkájú spirál.



Maga a csomagolás letisztult. Fehér borításon  van rajta a forgalmazó, gyártó adatai, összetevők, a gyártás időpontja. Egyébként Luxemburgban gyártották, és Budapesten csomagolták.
A kupakon egy Love felirat szerepel, ami gondolom a a márkán belüli családra utal.



A termék alsó részén egy matricán kapott helyet a szín és a hozzá tartozó szám.

Maga a spirál dúsító megnevezést kapott, bár szerintem annyira nem dúsít, inkább hosszabbít.
Ezt találtam róla a Kallos oldalán:
"A különleges applikátor kefe hosszabbítja és szétválasztja a szempillákat, így azok nem ragadnak össze. Parabén és karbon mentes. Hosszan tartó hatás."- De akkor miért a Dúsító megnevezés, nem értem :D



Csupasz pillák

1. réteg után

2. réteg után

Kissé csomós, sok festéket vesz fel, viszont már hozzászoktam, és nekem nem okoz nehézséget a használata, hogy ne legyen sok festék a szempilláimon.
Egy réteget szoktam használni, szerintem így is meg van a kellő hatás. Tetszik, hogy ennyire látványosan meghosszabítja őket.


Megszerettem ezt a spirált, és a kis csomósodás ellenére is újra fogom venni, ha már kifogyóba lesz. Egyébként az ára is kedvező, 440 Ft-ért jutottam hozzá, míg a Kallos oldalán 480 Ft-ot írnak.